Through the lense of Bluedynno

By: Wan Mohd Faizal Wan Zainus

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 27-Dec-2005 00:00 Email | Share | Bookmark
Camping @ Raub

Pada 24 Dec baru ni
kitorang pegi camping kat Raub
Sampai kat Raub
hujan lebat gile
Apa-apa hal makan dulu
nasik lauk ayam goreng Mawi katanya
Pastu gerak pegi rumah pakcik Shahabuddin
bapak si Kadok
untuk parking kereta kat situ
Makan lagi...
Masuk hutan naik lori ni
First trip jalan dulu, aku tunggu...
Dekat 2 jam tunggu lori tak sampai2
Rupanya lori sangkut
Syok naik lori
macam naik roller coaster
Dari jalan besar masuk ikut sini
sampai jumpa kawasan perumahan estet
Masuk lagi sampai jumpa signboard ni
Pastu kene menapak dalam sejam sebab lori tak lepas
Sampai campsite kol 8, khemah dah siap pacak
Tukang masak dah start masak dinner
Lauk simple... ayam goreng & sayur je
Lepas makan sumer terbongkang
First night sumer tido awal
Esoknya bangun awal, cuaca memang cantik
Nak mandi sejuk lagi so gosok gigi je
Baru nampak sungai, memang spot menarik
Yang nak memancing tak sabar2
sampai tak sempat mandi dulu
Tukang masak prepare breakfast
mee goreng, scramble egg & roti
Lepas breakfast start aktiviti air
Ada yang mandi-manda
ada yang menjala
dan ada yang memancing
Tempat camping kitorang buat cantik2
ada bangku, ada pangkin
baru syok lepak
Sambil tunggu tukang masak prepare lunch
kitorang rehat2 dulu
Menu lunch baik punyer...
ayam masak madu...
telur dadar...
dan sayur kobis masak kicap
Lepas lunch...
sambung aktiviti air lagi
Ada yang terjun tiruk...
ada yang somersault...
ada yang macam ikan paus...
dan ada yang macam hantu cina.
Yang tangkap ikan
mula dapat hasil
Ikan tengas.... banyak tu...
Tukang masak kata untuk dinner ikan2 ni
kita goreng garing2...
kita bakar...
dan kita masak gulai lemak cili api
Memang mengancam habis...
Second night hujan lebat, khemah bocor
Sumer tido dalam khemah basah
Pagi hari ketiga breakfast roti telur cicah sardin je
Camp site kasik clear
sebab dah nak balik
Bangku & pangkin kitorang tinggal untuk orang lain guna
Selamat tinggal hutan...
Selamat tinggal labah-labah...
Selamat tinggal lebah-lebah...
Semoga kami selamat pulang
ke tempat asal kami datang
Barang dah ringan sebab sumer kami dah makan
Trip balik kami naik Jeep ni
Seronok ada, sedih pun ada
Sebab tak tahu entah bila lagi
Dapat menghayati keagungan Ilahi seperti ini...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net